A fenőkő apró, de nélkülözhetetlen kellék

A kerti munkálatok elvégzésére számos eszköz és berendezés áll az érdeklődők rendelkezésére. Arra is érdemes előre felkészülni, hogy ezeknek a vágófelületeik a használat során kicsorbulhatnak, ilyenkor kerül bevetésre a fenőkő.

Durva és finom felületek élesítésére alkalmazható ez a kisméretű kellék, legyen szó ollóról, metszőollóról vagy késekről. Használata során érdemes odafigyelni arra, hogy az egész felületén végig kell húzni az élt, így elkerülhető a fenőkő hullámosodása.

Amennyiben ez mégis bekövetkezne, a felület sikáló kővel vagy csiszolópapírral újra simává varázsolható. A durva szemcseméretű darabok jobban kopnak. Egyes típusokat használat előtt vízbe kell mártani, másokat pedig olajjal bekenni, de erre a gyártó minden esetben felhívja a figyelmet, a mellékelt használati utasításban.

Az erre a tematikára szakosodott üzletek polcain sokféle fenőkő lelhető fel, a kínálatból viszont kiemelkedő a kertesontozes.hu webáruházban található minőségi ST9050 olasz modell, ami 13x25x100 mm nagyságú és könnyen kezelhető.