A hasító fejsze egyedülálló minősége

Tökéletes hasítófejsze

A favágáshoz, még mindig az elsődleges kézi szerszám a fejsze. Hogyha elmegyünk kempingezni, akkor célszerű odakészíteni a hasító fejsze kisebb változatát, ami rendkívül hasznos a kirándulásokon.

Pillanatok alatt fel lehet aprítani a tűzifának valót. Természetesen a ház körül is jó hasznát vesszük, amikor a favágási feladatokra van szükség. A kerti munkák során is gyakran szükség lehet egy hasító fejszére. Ezeknek az eszközöknek rendkívül hosszú az élettartamuk, amennyiben rendeltetésszerűen vannak használva.

Puha- és keményfához egyaránt használható a hasító fejsze. Minél hosszabb a nyele, annál nagyobb erővel csaphatunk le a fadarabra, de fontos a kiegyensúlyozott kivitelezés is.

Egy olyan hasító fejszét nehéz és még veszélyes is kezelni, aminek rossz helyen van a súlypontja. Így sokkal nehezebb kiszámítani, hogy pontosan hová fog érkezni az éle a csapást követően. A Gardena Gardena és a Fiskars modellek egyaránt minőségi termékeknek számítanak. Bizonyos fejszék mellé még élező is jár. A minőséget mi sem bizonyítja jobban, mint a 25 éves gyártói garancia.