A körömnyomda az amatőröknek sikerélményt nyújt

körömnyomda

Szabadkézzel elég nehéz mintákat rajzolni a körmökre. Mindenképpen kell némi szépérzék és kézügyesség hozzá, de a gyakorlás is elengedhetetlen ahhoz, hogy valóban szép végeredményt lehessen elérni. Ugyanakkor a körömnyomda segítségével a kezdő manikűrösök és azon lelkes amatőrök is csodaszép ábrákat varázsolhatnak a saját vagy mások körmeire, műkörmeire, akik csak hobbiként tekintenek a kézápolás ezen területére.

Csak körömlakkot kell felvinniük a nyomdalemezre, egy lehúzóval eltávolítaniuk a felesleget és egy szivacsos vagy szilikonos nyomdafejet rányomniuk a kívánt mintára. Ezt a nyomdafej fel fogja venni magára és egy határozott mozdulattal át is vihető a körmökre.

A körömnyomda kínálat nagyon változatos, így rengetegféle mintát ki lehet próbálni, mindenféle szaktudás és akár különösebb kézügyesség, rajzkészség nélkül is. Egy kis gyakorlás persze nem árt, hogy mindig szépen sikerüljön felvinni a motívumokat, de néhány alkalom után már ez sem jelenthet problémát.

Olyannyira, hogy az avatatlan szemeknek fel sem fog tűnni, hogy nem profi készítette a manikűrt, hanem egy körömnyomda segítségével valósította meg valaki házilag. Ugyanakkor, ahogy a szép mintákat, úgy magát a műkörmöt is el lehet készíteni otthon, csak persze több tanulásra és gyakorlásra lesz szükség ahhoz, hogy valóban profi végeredmény szülessen.

Először is szükséges a műkörmös alapkészlet, hiszen nélküle nem lehet elsajátítani a különböző lépéseket, technikákat. Egy ilyen szett minden fontos kelléket és alapanyagot tartalmaz, így a segítségével kiválóan elsajátíthatóak az alapok.

Ha valaki nem akar elmenni egy kurzusra, akkor az interneten is rengeteg leírást találhat, illetve videót is a műkörmös alapkészlet használatáról. Amikor ez már játszi könnyedséggel megy, akkor újabb és profibb eszközökkel is ki lehet egészíteni a készletet. Mindenképpen figyelembe véve kell megtenni, hogy mik a jövőbeli tervek.

Ha valaki csak magának, esetleg 1-2 ismerősnek, barátnak szeretné elkészíteni a körmeit, akkor nem lesz szüksége a legdrágább holmikra. Azonban, ha karrierként tekint a műkörmözésre, akkor valószínűleg a műkörmös alapkészlet minden elemét le kell majd cserélnie.