Alapteendők defekt esetén

defekt

Ha gyakran ül a volán mögé, akkor jól tudja, mennyire érdemes nagy figyelemmel közlekednie, mert sohasem lehet előre megjósolni, hogy mikor következik be valamilyen sajnálatos baleset vagy alakul ki egy defekt. Ilyen helyzetekben sokan nem tudják, mitévők legyenek. Ami a legfontosabb, hogy nem kell pánikba esnie, mert van gyors és hatékony megoldás. Természetesen érdemes idejében felkészülni a váratlan eseményekre, mert így alkalomadtán kamatoztatni tudja az ismereteit. Az amobilgumis.hu weboldala szerint ezeket érdemes észben tartania, ha netán valamikor defektet kapna.

A helyszín minden esetben meghatározó, hiszen a mező közepén, egy vidéki elhagyatott úton vagy az autópályán teljesen más helyzetek uralkodnak. A biztonságra mindig ügyelni kell. Forgalmas szakaszokon azonnal muszáj lehúzódni. Hasznos, ha a közelben van egy parkoló, ahová eljuthat, de ennek hiányában, kapcsolja be a vészvillogót, valamint tegye ki az elakadást jelző háromszöget a megfelelő távolságra!

A rutinosabb vezetők azonnal a csomagtartó felé indulnak, hogy elővegyék a hasznos szerszámokat és a pótkereket, de tapasztalat híján ezekkel nehéz vagy lehetetlen bánni. A kétségbeesés helyett, telefonáljon a mobil gumiszerviz szakembereinek! Az elérhetőséget megtalálja a fent említett felületen. A helyszíni hibaelhárítás megkönnyítése érdekében, adja a meg gépjármű márkájára és típusára jellemző adatokat, az abroncs pontos méreteit, valamit érdemes egy állapotjelentést készíteni arra vonatkozóan, hogy mi történt.

Egy kisebb lyukat ugyanis egyszerűen be lehet foltozni, de a több centiméter széles hasadással már a szakik sem tudnak mit kezdeni és csak a teljes csere segíthet. A kiérkező esetkocsi minden szükséges eszközzel fel van szerelve, rövid időn belül pedig megérkezik a pontos címre és máris kezdetét veheti a hibaelhárítás. Olykor előfordulhat, hogy nincs rá mód, a helyszínen megvárni a szakembereket. Ilyenkor mindenképpen maradjon telefonközelben és azonnal válaszoljon a hívásra! Tudva, hogy van segítség a váratlan helyzetekben is, bátran induljon útnak és szükség esetén vegye igénybe a profi szolgáltatást!