Az alangfű feldobja a kertet

alangfű

A kert dekorálása ma már egyáltalán nem bonyolult feladat, hiszen rengeteg szép növény közül válogathat annak érdekében, hogy megvalósítsa az álmát. Az alangfű levelei élénkpirosak, ennek köszönhetően bárhol jól mutatnak.

Az ültetés alkalmával néhány részletre figyelmet kell fordítani. Lényeges, hogy olyan helyre kerüljön, ahol sok a napsütés. Tudni kell, hogy tápanyagban dús, jó vízelvezető és nyirkos talajban érzi a legjobban magát. Kiválóan bírja a hideget, viszont a nagyobb fagyok megjelenése előtt célszerű betakarni, hogy teljesen védve legyen.

Az alangfű magasságága elérheti a 40-60 cm-t. Megfelelő gondozás mellett, állandóan gyönyörűen fog pompázni. A különféle kártevők és betegségek egyáltalán nem jelentenek veszélyforrást a növényre. A szaporításával kapcsolatban meg kell említeni, hogy tőosztással történik.

Erre a dologra lehetőleg az őszi hónapokban kell sort keríteni. Az alangfű idővel megbokrosodik, így egyszerűen szétültethető. A kisebb rakások jól mutatnak az udvaron, ezáltal felkeltik a figyelmet.