Az alpaka fonal luxus alapanyag

alpaka fonal

Sokan ezt tartják a világ egyik legértékesebb szálának. Egyedülálló szerkezete olyan rendkívüli puha tapintásúvá teszi, ami összehasonlíthatatlan más ilyen típusú természetes anyagokkal. Az alpaka fonal valódi luxustermék. Nem tartalmaz lanolint, ezért nem szívja magába a port és a baktériumokat, így hipoallergén is.

Gyakorlatilag bármit készíthetünk belőle, ami melegen tartja a viselőjét. Őszi és téli ruhák, pulóverek, kardigánok, sálak, kendők, takarók alapanyaga lehet és egyáltalán nem kell, hogy ezek nehezek és vastagok legyenek. Az alpaka fonal könnyű és légáteresztő, de a benne lévő üreges szálaknak köszönhetően megtartja a hőt. Ezért még egy vékony pulóver is jobban felmelegít a hideg napokon, mint a kandallóban lobogó tűz. Ha az alpaka termékeket jól ápolják, nagyon sokáig elállnak.

A legjobb, ha kézzel, enyhe mosószerrel mossuk és csavarás nélkül szárítjuk. A kasmírhoz hasonlóan, az alpaka fonalból készült ruhadarabokat is összehajtogatva kell tárolni a polcokon, nem pedig vállfákra akasztva. Így hosszabb ideig jó formában maradnak.