Az Énok összes könyve leveszi az olvasót a lábáról

Énok összes könyve

A teológiában járatos személyek Énokról már sokszor hallhattak, különféle kicifrázott mesék formájában. A szóban forgó férfit szeretik fiktív alaknak beállítani, a témában laikusoknak pedig nem esik a nehezükre ezt elhinni. Az Énok összes könyve viszont mást állít. Ha hihetünk a műnek, ő az apokrif történetek vissza-visszatérő szereplője.

Valaha valóban élt és itt a Földön tett tanúbizonyságot az egyedi látásmódjáról, Istennel való csodás kapcsolatáról. A prófétaként elhíresült jeles férfi bizony komoly kort élt meg, hiszen az Úr 365 esztendős korában szólította magához. Az érdemeinek és az életében hirdetett tanoknak köszönhetően, Isten megtette Énokot a legfőbb angyalának, aki így tovább szolgálhatta Őt.

Az Énok összes könyve, amint azt a címéből is könnyen kikövetkeztethetjük, a pátriárka életéről szóló történeteket, illetve a jövőre vonatkozó látomásait taglalja. Abban az esetben, ha szeretnénk egy kicsit elszakadni a megszokott olvasmányainktól és belemerülni az apokrifba, válasszuk útitársul az Énok összes könyve művet!