Casco használt autóra – Biztosítási útmutató

biztoshely

Casco biztosítás nemcsak új, hanem használt gépkocsik esetén is köthető. A www.biztoshely.hu weboldalon erre is kitérnek. A casco biztosítás a gépkocsi teljes körű védelmét szolgálja lopás, részlopás, totálkár és elemi kár bekövetkeztének esetén. Ez a biztosítási forma nem kötelező a gépjármű tulajdonosoknak, azonban nagyfokú biztonságot adhat különösen nagyobb értékű vagy újonnan vásárolt gépjármű esetén.

A casco biztosítás díjának kiszámolását és a szerződés megkötését intézhetjük a biztoshely.hu weboldalon, ahol 12 személyre szabott ajánlat közül választhatjuk ki a számunkra leginkább megfelelőt. Az online biztosítás kötés előnye a gyors és kényelmes ügyintézés, melyhez teljeskörű segítséget nyújtanak az ügyfélszolgálat munkatársai.

Amennyiben a gépkocsink meglevő biztosítását szeretnénk újrakalkulálni a kedvezőbb tarifák reményében, érdemes a biztosítók ajánlatait 1-2 évente felülvizsgálni és az épp aktuális akciókat, kedvezményeket is igénybe véve még kedvezőbb szerződést kötni. A casco kalkulátor segítségével akár 10 perc alatt megköthető az új szerződés, amelynek lebonyolítását az alkusz cég ügyintézői rugalmasan, gördülékenyen végzik.

Új gépjármű vásárlása esetén is érdemes a biztoshely.hu weboldal kalkulátorának ajánlatai közül választani, ugyanis itt akár plusz kedvezmények birtokába is juthatunk, ha a segítségükkel sikerül szerződnünk az adott biztosítóval. A használt gépkocsink sincs teljes biztonságban, ezért az ajánlatok között könnyedén találhatunk az igényeinknek megfelelő ajánlatot, hogy szükség esetén biztosan ne járjunk rosszul.

A hitellel terhelt gépjárművekre a bankok kötelezően előírják a casco biztosítás megkötését, azonban ebben az esetben sem mindegy, hogy milyen feltételekkel kötjük meg a biztosítást az autónkra. Arra azonban érdemes odafigyelni, hogy a casco a Forint és deviza értékének ingadozását nem követi, tehát előfordulhat, hogy egy régebben felvett hitel esetében a bekövetkezett káreseményre kifizetett összeg nem fedezi a bank által követelt összeget.