Elekromos hómaróval a zimankó ellen

Elektromos hómaró

A tél beköszöntésével újabb feladatok elé nézünk. Bár ilyenkor a kerti munkák a háttérbe szorulnak, mégis érdemes eltakarítani a havat a ház elől és az udvarról.

Hogyha mindenáron szeretnénk ledolgozni az ünnepi vacsorát, akkor maradhatunk a hólapátnál és a vesszőseprűnél. Az elektromos hómaró azoknak való, akik gyorsan és erőfeszítés nélkül szeretnének végezni a feladattal. Igaz, hogy az elmúlt években nem voltak valami kemények a telek, de sohasem lehet tudni, hogy mikor várható egy nagyobb havazás.

Mindenesetre nem árt felkészülni, mert már a néhány cm vastag hóréteggel is meggyűlhet a bajunk. Az el nem takarított hó egyszer csak olvadásnak indul, majd jön az éjszakai fagy, ami valóságos jégpályát csinál a járdából, a garázsfeljáróból, a lépcsőkről nem is beszélve.

Így már mindjárt érthetőbb, hogy miként védekezhetünk az elektromos hómaróval a combnyaktörés ellen. Nem kell hamuval és sóval beszórni a talajt, mert mindkettő csak félmegoldásnak számít. Ráadásul a só bemosódik a talajba, ami rossz hatással van a növényekre.