Intelligens megoldás a fűtés vezérlés

Fűtés vezérlés

Sokáig lehet vitatkozni azon, hogy energiahatékonyság tekintetében melyik a legjobb fűtési rendszer, a válasz mégis a fűtés vezérlés témájára vezethető vissza. Mindegy, hogy honnan nyerjük az energiát, ha nem tudjuk megfelelően szabályozni a fűtést.

Ha a fűtés vezérlés hiányában állandóan melegek a fűtőtestek a lakásban, az egy idő után már kellemetlenné válik, nem beszélve az energiapazarlásról. Kellemetlen, amikor csak az egyik helyiséget szeretnénk fűteni, mégis ilyenkor a lakás minden helyiségében melegedni kezdenek a fűtőtestek. A termosztát beiktatása jó kezdet a fűtés vezérlés szempontjából, de a csúcskategóriát mégis a zónákra osztott vezeték nélküli megoldás képviseli. Ebben a tekintetben kimagaslóan teljesítenek a Honeywell Evohome termékei, amik újépítésű házak esetében is alkalmazhatóak, de egy felújítás során utólag is beszerelhetőek.

Ezzel a megoldással az okostelefonunkról is egyenként vezérelhetjük a fűtőtesteket szerte a lakásban. A használatával időt és persze pénzt takaríthatunk meg. A fűtés vezérlés az intelligens otthon egyik kihagyhatatlan elemének számít.