Jógatégla profiknak és kezdőknek

jógatégla

Jógázni nem is annyira egyszerű, mint ahogyan azt gondolnánk. Viszont abban egyetérthetünk, hogy a pózok elsajátítása rendkívül frissítően hat a testre és a lélekre. A kezdőknek és a profiknak egyaránt nagy segítséget jelent a jógatégla, amivel megtanulhatóak az új pózok, illetve ezzel az egyszerű kellékkel növelhető a nyújtógyakorlatok intenzitása.

A könnyed kialakításából kifolyólag, bárhová magunkkal vihetjük, ezért nemcsak a négyfal között használható. Semmi sem lazíthat el jobban, mint egy kis szabadtéri jógázás. Számos leírás található arról, hogy miként használjuk ki a jógatégla által kínált lehetőségeket.

Kezdetben segít megtalálni az egyensúlyt, de új pózokat is felfedezhetünk az alkalmazásával és nem utolsósorban a gyakorlást is kényelmesebbé tehetjük a jógablokkal. Nem árt már most elhessegetni azt a tévhitet, hogy jógatéglát csak kezdők használnak.

Éppen ellenkezőleg! A jógatégla jól alkalmazható a bonyolultabb ászanák kivitelezése során is. Kezdőként pedig nem várhatjuk el a testünktől, hogy azonnal alkalmazkodjon a nyakatekert pózokhoz.