Látogassa meg a pezsgő pincészetet!

Magyarország igazán híres a borvidékeiről. Ki ne hallott volna már Eger vagy Villány remek terméseiről és kiváló minőségű borairól? A szerencsésebbek, akiknek lehetőségük volt megkóstolni, képesek alátámasztani a színvonalat. Azonban, mi a szituáció a pezsgő pincészet termékeivel? Köztudott, hogy a szeszes példányok alapjául a bor szolgál, míg az alkoholmenteset csakis gyümölcsléből készítik.

Ha megkérdeznék, hogy ismer-e ilyen pincészetet, szinte mindenki gondolkodás nélkül a Törley nevet fogja emlegetni. Ez a népszerű és sikeres pezsgő pincészet a mai napig megtalálható Budafokon. A 19. században Törley József ezen a területen telepedett le és vett telket, ugyanis észrevette, hogy mennyire kiváló a talaj a szőlőtermesztésre.

Miután a kor technikáit sikeresen elsajátította, hazajött Franciaországból és a hazájában hozta létre a máig népszerű pezsgő pincészetet. Szerencsére ez nincs elzárva a kíváncsiskodók elől. Látogasson el a manufaktúrához a Budafoki Pincejárattal minden hónap első szombatján! A további részleteket elolvashatja a Törley honlapján.