Luffatök szivacs saját termesztésből

luffatök szivacs

Gondolta volna, hogy létezik olyan háztartási eszköz, aminek alapanyagát a saját otthonában állíthatja elő? A tömbházlakások erkélyén is nevelhető luffatök kiszáradt terméséből készülő luffatök szivacs pontosan ilyen találmány.

Ez a környezetbarát kellék nagy sikerrel válthatja fel a hamar pályafutásuk végéhez érő műanyag társait. Mindenekelőtt persze tisztában kell lenni azzal, hogyan termeszthető a futónövény, amiből létrehozhatjuk a saját luffatök szivacsot. A fenntarthato-otthonom.hu internetes oldalon pontos útmutatást kapunk a vetőmagok elültetésétől kezdve, a termés leszüretelésén át a felhasználásig. A tök belső szivacsos részéből készülő tisztítóeszköz valószínűleg sötétebb színű lesz a boltban kapható műanyag szivacsoknál, de ezen nátrium-perkarbonátos vízzel könnyen lehet segíteni.

A luffatök szivacs azonban nem kizárólag mosogatásnál tesz jó szolgálatot, a fürdőszobában bőrradírozóként is tökéletesen megállja a helyét. Ha kedvet kaptunk a luffatök termesztéséhez, az említett honlapról növénymagot is rendelhetünk.