Miért előnyös a napelemes közvilágítás?

Senki sem szeret éjszaka a sötétbe borult utcákon, sikátorokban botorkálni hazafelé a munkából. Pedig ez gyakran előfordul az olyan helyeken, ahol még a hagyományos izzók jelentik a fényforrást.

Kétség kívül hatékonyak, mivel nagyszerű a fényerejük, de a napelemes közvilágítással ellentétben sokat fogyasztanak és rövid az élettartamuk. Ráadásul a telepítésükkel is gondok adódhatnak, hiszen nem minden esetben olyan egyszerű kivitelezni az oszlopok felállítását a terepviszonyok és a változó körülmények miatt.

A napelemes közvilágítással azonban más a helyzet, hiszen minden egyes oszlop egy független rendszert jelent, ami saját akkumulátorral, töltésvezérlővel, lámpatesttel és napelemmel rendelkezik.

Mivel a legmodernebb technológiával készülnek a lámpatestek, azért hogy megfeleljenek a kor elvárásainak és az előírásoknak, ezért elég a kandelábereket 25 m távolságra telepíteni egymástól, mivel így is tökéletes fényátfedés jön létre köztük. A napelemes közvilágítás elterjedésével a természetet is védeni lehet.