Mit kell tartalmazzon a légtartály gépkönyve?

Sokszor szükséges beszerezni olyan zárt vagy zárható berendezéseket, készülékeket, tartályokat, amelyekben 0,7 bar-nál nagyobb túlnyomás léphet fel. Ennek a leírásnak felel meg a légtartály, amelyiket a biztonság kedvéért sohasem szabad közvetlen hőhatásnak kitenni. Mielőtt bárki is megvesz egy ilyen eszközt, kötelező a forgalmazótól kérni műszaki leírást vagy gépkönyvet, amelyikben minden adat megtalálható a kellékről.

Ez tartalmazza a technológiai folyamat rövid leírását, továbbá ebből ismerhető meg a légtartály szerepe, helye, igénybevételének módja, a töltet, a fizikai adatok és sokszor nem hiányoznak a környezet kölcsönhatásának jellemzői sem. Ezeket tudva a vásárló eldöntheti, hogy megfelel neki a kiszemelt termék vagy sem. Emellett a műszaki leírásban szerepelnie kell annak is, hogy a légtartály készüléket hol tartották és miként is kell azt üzemelni. Nem hiányozhatnak emellett a légtartály műszaki jellemzői és fő méretei, illetve a biztonsági és üzemi szerelvények, valamint egyéb tartozékok felsorolása, azok jellemzőinek rövid bemutatása sem. Modernebb fajtáknál a tartozékokra vonatkozó gyártástechnológiai utasításokat, valamint az elvégzendő vizsgálatok előírásai is szerepelnek a gépkönyvben. Gyakran a vevők a kompresszor ipari típusát is megvásárolják. A legtöbben általában a csavarkompresszor mellett döntenek. Ennek a világában kicsit elmélyülve hamar világossá válik, hogy a szakemberek az 5 és 10 lóerő közötti változatokat kedvelik nagyon.

Ezek kisebb üzemeknek tökéletesek. Nyilvánvalóan nagyobb gyárakba jobb teljesítményűt kell venni. Ha ipari felhasználásról van szó, akkor az energiatakarékos működés kiemelt jelentőséggel bír. A mai gyártók, amelyek az innovációra és korszerűsítésre törekednek, a kompresszor ipari fajtáinál ezt mindig szem előtt tartják. A csavarkompresszor specialisták mindig elmondják a vásárlóknak, hogy a 10, 15 és 20 lóerős változatok már a magasabb teljesítménykategóriába tartoznak, amelyek nagyobb igénybevétel mellett bizonyulnak remek választásnak. A profibb darabok elengedhetetlenek a hűtőiparban, faiparban és még szükség lehet ezekre a kőműves és festési tevékenységekkor.