Ne féljünk a bicikli alkatrészektől!

bicikli alkatrész

Az autók nemcsak a környezetet szennyezik, hanem a közlekedést is megnehezítik. Amennyiben úgy döntünk, hogy inkább magunk mögött hagyjuk a motort, akkor a kétkerék mellé kell néhány nívós bicikli alkatrész is. A fővárosi emberek ritkán ülnek volán mögé, mivel a forgalom nem könnyíti meg az életüket és utána parkolni sem tudnak az iroda előtt. Ezzel szemben, a kerékpár kis helyen elfér, ha szerencsés környéken lakunk, akkor nem fogják ellopni, de akár az épületbe is felvihetjük. 

Ha egy autó elromlik, akkor nagy pénzeket kell fizetnünk a javítás miatt, ami a biciklinél nem feltűnő, mivel a kisebb problémák lényegesen olcsóbbak. Egy kis gyakorlás után egyedül is megtanuljuk kicserélni a defektes gumit, de a fékcsere sem jelent majd gondot, úgyhogy jöhetnek a bicikli alkatrészek.

Ha pedig teljesen autómentes életmódra váltunk, akkor az utazásunk nemcsak gyorsabb lesz, hanem egészségesebb is. Napi félóra tekerés kielégíti a test mozgásigényét, úgyhogy a szervezetünk is meg fogja hálálni a döntésünket.