Szauna használata gyerekeknek

szauna

Sokan még a széltől is féltve óvják a gyermekeiket, míg mások inkább túl hosszú pórázon tartják őket. Vajon a szauna megengedett a számukra vagy veszélyes rájuk nézve? Az igazság az, hogy a használatához nincs sem alsó, sem felső határ. Mivel minden gyerek más szokások között nő fel, eltérő lehetőségekkel rendelkezik, így különböző módon fog hozzáállni ehhez a kérdéshez.

Az egyik legfontosabb tényező a fokozatosság. Senki sem szereti, ha gyakorlás nélkül bedobják a mélyvízbe, így a kisebbek sem fognak rajongani a hirtelen forróságban eltöltött órákért. A szülők feladata, hogy fokozatosan hozzászoktassák ehhez a kikapcsolódáshoz. Ahogy a felnőtteknél, úgy a gyerekeknél is segít a vérkeringés regulálásában.

A szauna rendszeres használata után nyugodtabbak lesznek, nem lesz annyi gondjuk az esti elalvással. Nem elhanyagolható szempont, hogy a szauna használatát igénylő higiéniai szabályok betartása megtanítja nekik a megfelelő tisztálkodást és a rend fontosságát. Ne féljünk kipróbálni, mert hamar meg fogják szeretni!