Széles a zöldség vetőmag kínálat

zöldség vetőmag

A tavasz kezdetével máris nekiláthatunk a kert megművelésének és sokféle növény ültetésének. Azonban érdemes figyelni arra, hogy némelyik zöldség vetőmag pontosan mikor kerül ki az elkészített ágyásokba. A hideg könnyedén befolyásolhatja a fejlődést. Remek példa erre a tök, uborka paradicsom, paprika ültetése. Ezeket általában április végén, május elején kezdhetjük el szétszórni.

Némelyik igényli az előnevelést, mivel csak így tud elég gyorsan termést fejleszteni. A paprika zöldség vetőmag ilyen formában már februárban melegágyakba kerül, hogy mire eléggé jó lesz az idő, palántaként folytathassa életútját a kertben. Több olyan növény van, amelyik másodvetésre is alkalmas. A spenót, saláta, retek, borsó, fajtától függően, egész szezonban vethető.

A parasztplaza.hu oldalon olyan választékot találunk a zöldség vetőmag tekintetében, hogy igen varázslatos veteményest állíthatunk össze. Ha a terület és az akarat megvan hozzá, akkor nincs más hátra, mint a lelkes ültetés, majd a bőséges termés betakarítása néhány hónap múlva.