Termelői méz bio méhészettől

termelői méz

Az utóbbi időben egyre többen döntenek az életmódváltás mellett, és határozzák el, hogy ezentúl kizárólag egészséges ételeket fogyasztanak és tesznek a család asztalára. De nemcsak az ő köreikben rendkívül keresett a termelői méz, ami természetes alapanyagokból készül. Reggelihez, vacsorához egyaránt optimális választás, az ügyes háziasszonyok süteményekbe is használják ezt a remek alapanyagot.

Emellett, igazán jót tesz például torokfájás esetén, de egyéb egészségügyi problémák megoldásában is élen jár. A tiszta termelői méz nagyszerű immunerősítő, ami támogatja az emésztést, segít a fogyásban, gyulladásgátló és antibakteriális hatással rendelkezik.

A kereskedelemben sokféle méz kapható, de érdemesebb egy bio méhészet termékét beszerezni inkább. A BeoBee családi vállalkozás a legkiválóbb finomságokat kínálja a vásárlóinak, az általuk forgalmazott termelői méz pontosan úgy kerül a vásárlókhoz, ahogyan azt a méhecskék előállították. A beobee.hu weboldalon megtekinthető a cég teljes termékpalettája.

Akácméz szoptatós anyáknak is

A méz egészségünk őrzője, ami számos jótékony hatással van az emberi szervezetre. Nem véletlen, hogy Magyarországon az egyik legkedveltebb, legkeresettebb az akácméz, ami zamatos ízének, a virág illatának és selymes állagának köszönheti a rendkívüli popularitását.

Ez az aranyló színű finomság valóságos csoda, a népi gyógyászat régóta ismeri és használja többféle betegség tüneteinek enyhítésére, megszüntetésére. Kiválóan enyhíti a köhögést az akácméz, de erős, általános fertőtlenítő és méregtelenítő hatása is van a szervezetre.

Rendkívül széles a felhasználási lehetősége, kevés virágport tartalmaz, vértisztító, jó csontképző, roborál, méregtelenít, csökkenti a túlzott savképződést, redukálja a vérszegénység szimptómáit és képes erősíteni a szoptatós anyák szervezetét. Kismértékben még a cukorbetegek is fogyaszthatják, mivel alacsony a szacharóz tartalma. Az akácméz fogyasztása kifejezetten ajánlott a májbetegségben szenvedőknek, mivel a benne lévő nagy mennyiségű gyümölcscukor jó hatással van a májra.