Továbbra is nagy a gyógytorna iránti érdeklődés Budapesten

gyógytorna kezelések

A legtöbb városi ember mozgásszegény életmódja előbb vagy utóbb egészségügyi problémákat okoz. Ha jól megnézzük, csak a fővárosban rengetegen szenvednek különféle mozgásszervi fájdalmaktól. A Robin McKenzie által kifejlesztett módszert már több mint 30 éve alkalmazzák széles körben az említett kínok enyhítésére és a mozgásszerv-rendszer területeinek vizsgálatára. Budapesten a gyógytorna kezelések iránt (0630 505 0503; 1055, Bajcsy-Zsilinszky út 72.) továbbra sem csökkent az érdeklődés.

Számos testrészünket érinthetik a mozgásszervi fájdalmak, nyakat, könyököt, gerincet, derekat, térdet stb. Nem lehet hosszútávon fájdalommal élni, de az sem megoldás, hogy gyorsan bekapunk egy fájdalomcsillapítót, aztán megy minden tovább. Gyógytornával viszont nagyon jó eredményeket lehet elérni, sok esetben nemcsak enyhíthető a fájdalom, hanem meg is szüntethető. Tulajdonképpen ez a végső cél, mert senki nem akarja, hogy újra és újra kiújuljon a probléma.

Érdemes a Gyógytornászom rendelőben dolgozó szakembereket felkeresnie mindenkinek, akinek valamilyen mozgásszervi problémája van. Itt a nemzetközi vizsgával rendelkező McKenzie terapeuták képesek felismerni az ízületekben, izmokban, gerincben jelentkező panaszok okát, így igazán hatékony kezelési tervet tudnak készíteni. A személyre szabott gyakorlatok nemcsak a panaszok kezelésére valók, de a problémák kiváltó okát is megszüntethetik.

A McKenzie metódus aktívan vonja be a pácienseket a regenerálódási folyamatba oly módon, hogy a kezelés részeként otthon is kivitelezhető, hatékony gyakorlatokat kapnak. Ezeknek a tornagyakorlatoknak a segítségével rövid idő leforgása alatt, gyógyszerek nélkül csökkenthető a fájdalom és a zsibbadás az érintett testrészen. Mechanikai eredetű gerincbántalmak esetén is nagy támogatást jelent ez a terápia, akár a műtéti beavatkozás is elkerülhető a segítségével. A McKenzie terápia fontos része, hogy a páciens megtanulja magát kezelni és ne függjön a terapeutától. Így elérhető a hosszú távú fájdalom nélküli élet.