Univerzális körfűrészlapok a kínálatban

körfűrészlapok

Egy kézi fémfűrésszel egy vastagabb fémdarabot órákon keresztül fűrészelhetjük, mire végre el tudjuk vágni. Erre azonban manapság már nincs szükség, hacsak nem egy börtöncellából készülünk megszökni. Ugyan a flex vágókorong jelentősen nagyobb zajt csap, mint a kézi szerszám, viszont minimális energiabefektetéssel, pillanatok alatt feldarabolhatunk a segítségével egy többméteres fémdarabot. A rozsdamentes anyagok is megadják magukat, hogyha színre lép a Bosch flex vágókorong.

A használata igazán látványos a szétszóródó, izzó, szikráknak köszönhetően, ezért szigorúan tilos gyúlékony anyag mellett bevetni a flex vágókorongot. Nemcsak a tűzveszély miatt, hanem a testi épségünk megőrzése érdekében is fontos kiemelni a munkavédelmi szabályokat, amik a sarokcsiszoló helyes használatára vonatkoznak. Sokan előszeretettel használják a szerszámgépet védőburkolat nélkül, egy kézben tartva úgy, hogy még csak egy védőszemüveget sem viselnek.

A Bosch flex vágókorong megfelel minden biztonsági előírásnak, ezért a használatával minimálisra csökkenthető a baleset lehetősége, viszont, amint tudjuk, az ördög sohasem alszik. A Bosch termékek minőségét a különleges gyártási technológia garantálja. A körfűrészlapok szintén lassabban kopnak el, mint az átlagos változatok. Még a fogak egyedi kialakításának köszönhetően jól bírják a mindennapos használatot.

A fogazat mellett érdemes megemlíteni a speciális proteQtion-bevonatot, ami megakadályozza a szennyeződések megtapadását a körfűrészlapokon. Ennek hála a forgási sebesség minden vágás esetében folyamatos marad, ami kiemelten fontos a precíz vágatok kivitelezéséhez. Az alumínium elemek méretre vágása és darabolása nem lenne kivitelezhető akármilyen körfűrészlapokkal. Erre a célra beszerezhetőek az onlineszerszam.hu kínálatából a Bosch Standard for Aluminium változatok. Akik gyakran dolgoznak körfűrésszel, azoknak feltűnhet, hogy ezek a tartozékok valamivel vékonyabban az átlagosnál. Ez általában akkus gépek használatánál jelent előnyt. A vékonyabb test, kisebb súrlódást generál, ezáltal nő az akku üzemideje. Ez alól nem jelentenek kivételt a MultiMaterial körfűrészlapok sem.