A hősugárzó működési elve

Általában a lakásokban vannak olyan helyiségek, amelyeket csak ritkán használnak, ilyen például a vendégszoba. Ezeket nem szükséges állandóan fűteni. De ha mégis, akkor a hősugárzó kiváló megoldást nyújthat.

Ez a berendezés egy ventilátor segítségével működik. Többnyire több fokozattal van ellátva. Izzószál található benne és a ventilátor hajtja rajta keresztül a levegőt, ezáltal melegszik fel a helyiség. Ha már a berendezés felmelegíti a levegőt a beállított hőmérsékletre, akkor a termosztátjának köszönhetően kikapcsol.

A hősugárzó készülék túlmelegedés elleni védelemmel van ellátva, így teljesen biztonságosnak nevezhető. Mivel ventilátorral van ellátva, hamar felmelegíti a helyiségeket. De a zajtalansága így elmarad.

Nagyszerű ár/érték arányának köszönhetően, eléggé elterjedt világszerte, szinte minden háztartásban megtalálható valamelyik változata. A hősugárzó szinte minden esetben garanciával van biztosítva. A berendezés kialakítását illetően, létezik téglatest és tengely alakú is, hogy mindenki megtalálhassa a neki tetsző darabot.