A termőföld a legértékesebb ömlesztett anyag

termőföld

Városi környezetben az egyik legnagyobb hiánycikk a zöld övezet. Ezért, aki építkezik, minden bizonnyal megpróbálja környezetébe becsempészni a természetet. Ilyenkor válik égetően szükségessé a termőföld. Ahhoz, hogy környezetünkben megfelelő zöldövezetet alakíthassunk ki, mindenképpen szükség van rá, de az építkezés alkalmával is termőföld beszerzés válik szükségessé.

Olyan esetben például, amikor tereprendezéskor különböző szintkülönbségek kiegyenlítését kell elvégezni, vagy a talaj egyenetlenségeit kisimítani, esetleg földsüllyedésről van szó. Ezek megoldására mindenképp a termőfölddel való feltöltés nyújt megoldást. A normál termőföld felhasználásán kívül, vásárolható komposztált és trágyázott termőföld is, amit kertrendezéskor vagy talajcsere alkalmával javasolt beszerezni.

De mi az, hogy talajcsere? Időnként előfordul, hogy nagy szennyeződés éri azt a földterületet, ahol az otthonunkat, kertünket képzeljük el, például nagymennyiségű vegyszer, motorolaj keveredett a talajba. A föld ugyan képes megtisztítani önmagát, de legtöbbször indokolt azt kicserélni, a szennyezettet pedig megfelelő környezetben elhelyezni.