A zászló készítés alapanyagai

zászló készítés

Kültéri zászlót szeretne, de nem tudja, hogy pontosan milyen anyagból készüljön? Segítünk! Cégünk immáron több mint 30 éve foglalkozik a zászló készítés mesterségével. Mindent tudunk a zászlókról és nincs olyan elképzelés, amit ne tudnánk kiváló minőségben megvalósítani. Ehhez azonban minden esetben a megfelelő alapanyagot kell megtalálni.

A zászló készítés során, alapvetően kétféle típust különböztetünk meg: kültéri és a beltéri zászlót. Kültéri zászló esetében leggyakrabban a 100% hurkolt poliészter alapanyagot használjuk, 115 m2/g anyagsűrűségben, mert tapasztalatunk szerint, ez az anyagtípus kellőképpen tartós és fokozottan UV-, illetve időjárásálló. Persze a zászlók nem tartanak örökké, így időről-időre cserére szorulnak.

Az állami és önkormányzati szervek a kültéri telepítéshez, törvényi előírás szerint a nehezebb, varrott zászlót kell válasszák. Ez azonban sűrűbben, gyakrabban szorul cserére, mert ha pl. szeles időben nem vonják le, a szél megtépázhatja. Az anyagában színezett zászló viszont jobban ellenáll a káros UV-sugárzásnak, tehát normál körülmények között már nem kell félni attól, hogy ez a típus 1 éven belül kifakul.