Ágvágó olló többféle kivitelben

ágvágó olló

Az őszi időszak gyakran a metszés feladatkörét állítja az ember elé megoldásként. Amikor lehullnak a levelek, már neki lehet látni bizonyos fák, bokrok túlnőtt lombkoronájának megkurtításához. Az elszáradt gallyak eltávolítása meghatározó. A feladatra az ágvágó olló hasznos szerszám. Ez a speciális készülék nagyobb erőhatás kifejtésére nyújt lehetőséget, mint a hagyományosan kisebb kézi társa.

Típusát tekintve, többnyire kétféléről lehet beszélni. Az egyik a mellé-, a másik pedig a rávágó típus. Ezen meghatározása a pengék működésére utalnak. Az ágvágó olló gyakran el van látva teleszkópos nyéllel, aminek hála a magasabban található gallyak a talajszintről elérhetőek.

A kezelése végtelenül egyszerű, ezért mindenki elboldogulhat vele, de megéri vigyázni, mert egy éles szerszámról van szó, ami képes sérüléseket okozni, ha nem figyelünk oda rá. Ha szükség lenne egy erőteljes ágvágó ollóra, akkor a parasztplaza.hu weboldalon bőséges kínálat érhető el, amiből bátran lehet válogatni, az igények függvényében.