Az All-on-4 és All-on-6 fog implantátumok

fog implantátum
Fog implantátum

Manapság a teljes és a részleges adentia is megoldható probléma. A protézisek fogazat nélküli állkapocsba történő beültetéséhez a következő lehetőségeket lehet felhasználni: klasszikus fog implantátum terhelés nélkül; beavatkozás azonnali terheléssel (lehetséges opciói az All-on-4, valamint az All-on-6); speciális felépítésű beültetett szövetek használata (egyéni beültetés) és mini fog implantátumok beszerelése, majd eltávolítható fogpótlás.

A megfelelő módszer megválasztását befolyásolja a eltávolítandó fogazat jelenléte, a csontszövet állapota és más tényezők. A Relax Dental Center szakértői szerint, az All-on-4 és All-on-6 módszerek a legoptimálisabbak, amelyek lehetővé teszik a fogazat helyreállítását 4 vagy 6 alátámasztás segítségével.

Ennek a technikáknak az előnyei közé tartozik a csontépítés hiánya a sorvadás során (a csontképződés 6 hónapot igényel). A fog implantátumok ilyenkor oldalról vannak becsavarozva a sorvadás által nem érintett területek befogásával. Ennél a módszernél szinte azonnal elvégezhető a terhelés.