Az árnyéktűrő növények varázslatosan mutatósak

Sokan lemondanak a szobanövényekről, mert a lakásuk ablakai északi oldalon helyezkednek el, a virágoknak pedig fényre van szükségük, tehát nincsenek meg a nekik való körülmények. Valóban vannak olyan virágok, amelyek a fent leírt körülmények között elpusztulnak, azonban az árnyéktűrő növények éppen ilyen helyen érzik a legjobban magukat.

Kedveli a félárnyékos helyeket a fikusz, aminek a szára egyenes, nem ágazik el, oldalhajtásokat csak ritkán fejleszt. Kisebb szobába vagy teraszra éppen emiatt megfelelő. Közepes vízigényű szobanövényről beszélünk, ami a szépséges zöld leveleivel minden helyiség dísze lehet.

A virag-online.hu webáruházban az árnyéktűrő növények kategóriája sokkal gazdagabb, ezek közé sorolható a filodendron, a nyúlláb páfrány, a nyílgyökér, a rákvirág, a gyompálma, a borostyán, a buzogányvirág stb. Ezek közül akár többet is lehet választani az üzletből, hiszen az árnyéktűrő növények ára sem nevezhető magasnak. Így azok az emberek is örülhetnek a szobanövények szépségének, akiknek az ablakait nem árasztja el a napfény.