Hogyan készítsek webáruházat? Tippek indításhoz

webáruház készítés

Az online kereskedelem nagyon menő manapság, az emberek jelentős része az interneten keresztül intézi a bevásárlásait, ha a kedve úgy tartja, akkor az éjszaka közepén. Ennek fényében nem csoda, hogy sokan határoznak webáruház nyitás mellett, viszont ehhez sok információra és ismeretre van szükség. Ezt sem szabad félvállról venned webáruház készítésnél. Lényeges, hogy mennyi pénzből juthatsz webshophoz, hiszen egy vállalkozás megnyitása, a forgalmazandó termékek és engedélyek beszerzése nem nevezhető olcsó mulatságnak.

Lehet, hogy a webáruház készítés hosszútávon kedvezőbb megoldás, de éppen most kell spórolnod, amikor elindítod a saját cégedet. Emellett tudnod kell, hogy a webáruház készítő cégek sok esetben nem a saját fejlesztésű webshopot kínálják, hanem az úgynevezett Open Source motort használják, ami tulajdonképpen bárkinek ingyenesen elérhető.

Itt a kereskedő azért fizet, hogy a szakemberek az adott piac sajátosságaihoz igazítsák, az amúgy erősen nemzetközi iránynyelvekhez igazodó webáruház motort, magyar nyelvre fordítsák a szövegeket, a sok elérhető kiegészítő modul közül beintegrálják a kereskedőnek szükséges elemeket, a megrendelő igényei szerint átalakítsák a külső megjelenést, illetve egy-egy verzióváltásnál frissítsék és korrigálják a plugineket. Létezik egy másik opció is! Ez nem más, mint a webáruház bérlés, amikor már kész megoldást kaphatsz a pénzedért. Ennél a változatnál rövid időn belül megkezdheted a tevékenységedet, nem kell sokat várnod.

A bérelhető webáruházakba be van építve minden olyan külső és belső szolgáltatás, ami igényként felmerülhet az üzemeltetés során. Ilyen például a termékkereső, paraméterszűrő, a készletkezelő, de a legtöbb rendszer könnyen képes kezelni az itthon legelterjedtebb elektronikus fizetési módokat, csomagátvevő pontokat tud kínálni a vásárlóknak, illetve exportálni tudja a legnagyobb számlázó programok és ár-összehasonlító oldalak felé a rendelések adatait. A kész megoldásnak egyetlen hátránya van, hogy a kereskedő nincs személyes kapcsolatban a webáruház készítő céggel.