Hosszú ideig tárolható a konzerv hal

konzerv hal

Ezen termék kereskedelmi kínálatának sokfélesége még egy kifinomult ínyencet is összezavarhat. A konzerv hal fajtái különböznek a fő alapanyagok, az elkészítési mód, az összetevők és még sok más terén. De nemcsak a tartalmuk különbözik, hanem a dobozuk megjelenése is.

Lehet kerek, ovális, lapos vagy hosszúkás, lehet gyűrűs fedéllel ellátva a gyors nyitáshoz vagy csupán konzervnyitó segítségével kibontható. A doboz azonban nem játszik nagy szerepet a választásnál, mert a lényeg itt is, mint sok minden másban, belül van.

Ha konzervből eszünk halat, akkor a kis szálkákat is megesszük. Ezek a szálkák kalciumot tartalmaznak, ami nélkülözhetetlen az emberi szervezetnek. A hosszú eltarthatóságot a konzerv hal dobozának zártsága biztosítja, így ha szardínia, makréla halat szeretne vásárolni, biztos lehet benne, hogy nemcsak az íze, hanem az előnyei is megmaradtak.

Azokban az esetekben, amikor nincs lehetőség friss termék vásárlására vagy elkészítésére, kiváló alternatíva lesz az olajban, saját levében vagy paradicsomszószban lévő konzerv hal.