Ki találta fel a nejlonharisnyát?

nejlonharisnya

A zsenik nagy hatással vannak az őket körülvevő világra. Wallace Hume Carothers neve kevesek előtt ismert, pedig neki köszönhetjük a nejlonharisnya létezését. A tanítócsaládban felnőtt hölgy otthagyta az oktatást és inkább vegyészként helyezkedett el egy gyárban, ahol több kutatásért volt felelős. A legnagyobb áttörést éppen a vékonyszálú nejlon jelentette, ami a gyárnak rengeteg bevételt hozott.

A nagy siker azonban messziről érintette a feltalálót, mivel Carothers öngyilkosságot követett le. Érdekes, hogy ebből a nagyon vékony, szinte átlátszó szálból ilyen tartós terméket tudtak megalkotni, aminek a magyar helyesírása a megszokott nylon helyett nejlon lett.

A nejlonharisnya szó szerint minden szekrényben megtalálható, bár nem mindenki rajong érte teljesen, mivel a sajátossága, hogy szeret csúszkálni. Ha figyelni akarunk a megjelenésünkre, akkor legalább 1 darabot beszerzünk belőle, ami körömcipővel, csizmával, de topánkával is ugyanolyan jól mutat, ráadásul többféle színben és mintában beszerezhető.