Krémes, fehér repceméz

repceméz

A méz számos pozitív egészségügyi hatással bír az emberi szervezetre. A méz, fajtától függetlenül baktériumölő hatású. A vásárlók körében a repceméz igen közkedvelt. Színe eltérő az általános aranyló, sárgás árnyalattól. A színe fehér, az állaga miatt pedig krémmézként forgalmazzák, mert magas cukortartalma miatt gyorsan kristályosodik.

Kiemelkedően magas energetizáló hatással bír. Gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, tökéletes az immunrendszer és az állóképesség erősítésére. Vérszegénységre, vérképzés elősegítésére is alkalmazzák a Q3 enzim tartalma miatt. Érzékeny gyomrúak is bátran fogyaszthatják, mi több, gyomorsavtúltengés ellen kifejezetten hatásos a repceméz.

Megfelelő forró italokba, kávéba, teába vagy limonádéba. A repceméz könnyen kenhető, tehát fogyasztható akár kenyérrel is. Lúgos hatású. A méz jótékony hatásait már sok ezer évvel ezelőtt felfedezték. Számos étrendbe beilleszthető az édesítők egészségesebb alternatívájaként. Antioxidáns- és vitamintartalma magas, tartalmaz például vasat, cinket, B-, C- és K-vitamint is.