Melyik a „legjobb” befektetés 2022-ben?

melyik a legjobb befektetés

A mai világ nagyon komoly kihívásokat tartogat, főként, ami a gazdasági szektorokat érinti. A jelenlegi energiavállság miatt, elég nehéz idők elé néz nemcsak a lakosság, hanem a vállalati szféra ugyanúgy. Sajnos, ha az energia szűkös, akkor minden borul. Mit lehet ezzel szemben tenni? Ami a nagypolitikát illeti, ott olyan tektonikus erők mozognak, amelyek jelentős súrlódásokat hoznak létre az államok között. Erre sajnos kevés ráhatása van az átlagembereknek, akik viszont elszenvedői a vezetők minden megszólalásának.

Családfenntartóként gondoskodni kell a stabil alapról. Ez nemcsak a jelenlegi helyzetre értendő, hanem a jövőre ugyanúgy szól. Sokakban felmerül a kérdés és joggal, hogy melyik a legjobb befektetés, amiben megéri gondolkodni? Erre nincs egzakt válasz, hiszen akkor mindenki arra törekedne. A helyzet sokkal bonyolultabb, mint elsőre gondolná bárki. A legfontosabb kérdés, hogy mekkora kockázatvállalás fér bele? Vannak, akik a tőzsdében hisznek.

Azonban, ha egy rossz vétel miatt a befektetésre szánt összeg harmada gyorsan elpárolog, amit kétségbeesés kísér, akkor az nem mondható optimálisnak. Természetesen vannak sokkal alacsonyabb kockázattal járó befektetések, de ezek hozama változó. Érdemes körültekintően tájékozódni a témában, majd pedig a lehetőségekhez mérten választani. Amelyek megfelelhetnek az elvárásoknak, azok az állampapír, megtakarításos életbiztosítás, ETF, vállalti kötvény, befektetési alap, részvény.

Ezek mindegyike kedvező kamatozást, olykor fix és az inflációnál magasabb hozamot kínál. Ugyanakkor, itt is minden a személyes igényeken múlik. Nem mindegy, hogy mennyi a befizetni kívánt összeg mértéke, valamint a futamidő is kulcskérdés. Van, amikor csak néhány évben, más esetben pedig több évtizedben éri meg gondolkodni. Szerencsére nem kell egyedül dönteni ezekben a kérdésekben, mert a grantis.hu weboldalon profi szakemberek nyújtanak segítséget a személyre szabott befektetési formák kiválasztásában. Nem szabad túl sokáig gondolkodni, mert az idő gyorsan repül és a jövő hamarosan kopogtat az ajtón.