Mennyire meghatározó a horgász szék?

horgász szék

A természetben időt tölteni mindig jó dolog, de ugyanakkor fárasztó is lehet. Érdemes ezért felkészülni minden eshetőségre a kényelem fokozott megteremtésével. Sokan elképzelni sem tudják, mennyire széles valójában a horgász szék választék. Az ember azt hihetné, hogy csak egy szimpla ülőalkalmatosságról van szó, de ez koránt sincs így.

A határ mondhatni a csillagos ég. A néhány 1000 Ft-tól indulva egészen megközelítőleg 100 000 Ft-ig terjed a paletta. Az egyetlen mozdulattal szétnyitható típusokon túl, forgó változatok is elérhetők. Kényelmes kar és háttámasz szintén biztosított a legtöbb horgász szék esetében. Akik viszont komplex, de mégis egyszerű megoldásokban gondolkodnak, azok hátizsákkal egybedolgozott kivitelt is választhatnak.

Zsebek, bottartó szintén tartozhat hozzá, a profibbak pedig már a fotel kiszerelésekre csaphatnak le. A tökéletes kivitelű horgász szék birtokában biztosan pihentető lesz a kapásra való várakozás és amire a leginkább figyelnie kell majd, az nem a jelző, hanem, hogy el ne aludjon, amíg várja a fogást.

Válogasson a széles horgász orsó felhozatalból!

Az ünnepekhez közeledve eljön a pillanat, hogy valamilyen ajándékot válasszon, akár saját magának. Amennyiben rendszeresen jár pecázni, akkor biztosan nem fog mellé, amennyiben a fa alá egy horgász orsó kerül. Könnyen el lehet veszni a felhozatalban, hiszen egy külön tudományterületről van szó.

A legtöbben azt hinnék, hogy teljesen mindegy, milyen tekerő kerül fel egy botra, de ez közel sincs így. A horgászat stílusa alapvetően meghatározó. A termékek jelentős fejlődésen mentek resztül néhány év alatt. Legyen az a dob mérete, a fék típusa, a horgász orsó tekintetében mindezek döntő szerepet játszanak.

Fajtájuk szerint a peremfutó orsók viszik a prímet, de közvetlenül utánuk jönnek a multiplikátoros és legyező variánsok, valamint még elterjedtek a speciális centrepin horgász orsó termékek is. Amennyiben még nincs kedvence, akkor érdemes minél több változatot kipróbálnia, hogy megtalálja azt, amelyik leginkább a keze alá dolgozik, mert így van komoly esélye az igazán nagy teljesítmény elérésére.