Omán őrzi az arab hangulatot

Omán

Van egy varázslatos ország az Egyesült Arab Emírségek, Szaúd-Arábia, Jemen, a Perzsa-, az Arab-öböl, valamint az Ománi-tenger által közrefogva, amit egyszerűen látni kell. Ez Omán, hazánknál háromszor nagyobb ország. Olajban gazdag állam, amelyik nem hivalkodik gazdagságával, hanem csendben fejlődik.

Omán mind a mai napig őrzi az arab hangulatot, a hagyományokat. Érdekesség, hogy a fővárosában, Muscatban tilos felhőkarcolókat építeni, kötelező a tradicionális arab építészet követése. Érdemes felfedezni a világát, ameddig még autentikus, valós szépségében látható. Itt keveredik a hagyomány és a modern jelleg az építészetben, a kultúrában és a természeti látnivalókban egyaránt.

Omán a turisták által még alig felfedezett világ, pedig gyönyörű a fenségesen magasodó hegyeivel, a sziklák között megbújó türkizkék medencékkel. A hegyek és a tenger között elterülő főváros, Muscat kihagyhatatlan látnivalója ennek a gyönyörű országnak. Mindenképpen tanácsos ellátogatni erre a varázslatos tájra, ahol életre szóló kellemes hatások érhetnek bárkit.