Quinoa mag nemcsak vegetáriánusoknak

A vegetáriánus és legújabban a vegán étrend mind nagyobb teret hódít. Sokan úgy gondolják, hogy ezek az étrendek nem tartalmaznak annyi tápláló élelmiszert, pedig a quinoa mag az egyik alapvető elemük.

Ez a növény magas tápértékű és sok fehérjét tartalmaz, nem hiába egyik kedvelt élelme az egészségközpontú táplálkozásnak. Egyre többen érzékenyek a gluténra, napjainkban pedig szinte népbetegségnek számít. A quinoát a gluténra érzékenyek is fogyaszthatják, hiszen könnyen emészthető.

Lassan lebomló szénhidrátforrás, ami sok rostot tartalmaz, így a quinoa mag cukorbetegek által is biztonsággal fogyasztható, ugyanakkor a fogyókúrázóknak szintén javasolt.

Minden esszenciális aminosavat tartalmaz, lúgosító hatása is van, nagyon gazdag vitaminokban. Nem meglepő, hogy a quinoa mag már Magyarországon is közkedvelt szuperélelmiszer. Gyorsan elkészíthető, semleges ízű, így sós és édes ételeket egyaránt készíthetünk belőle. Bármit főzhetünk belőle, hiszen köretnek, főételnek, levesbetétnek és desszertnek is kiváló.