Sushi akció budapesti éttermekben: ilyenkor kell jól lakni!

Egészséges és finom! Ide kattintva megtekinthetsz több aktuális sushi akciót is. Hazánkban egyre elterjedtebbek a japán ételek, ezek közül is a sushi. Egyre többen választják ezt a kitűnő ínyencséget, hiszen rendkívül ízletes és könnyű étel. Persze ezt is meg lehet bolondítani egy kis wasabival. Aki még nem kóstolta, az csak óvatosan tegye, mert hírhedten méregerős, ráadásul éttermenként változik.

A sushi kedvelők olcsón megtölthetik a bendőjüket igazi finomságokkal, mert többféle változatot kipróbálhatnak, a kitűnő akcióknak köszönhetően. Egyre több helyen szolgálják fel ezt a különlegességet, ám sokan azért nem élnek ezzel a lehetőséggel, mert egyes esetekben drágának tartják az apró falatkákat. Azonban a sushi.hu weboldal révén mindenki informálódhat a különféle akciókkal kapcsolatban.

Így mindenki, aki szeretne jóllakni ebből a japán különlegességből, az egy gasztronómiai túrát is szervezhet az ismerőseivel, útba ejtve a különböző éttermeket. Ha nem helyben szeretnénk elfogyasztani, hanem meghittebb környezetben, akkor haza is rendelhetjük a kedvenc sushinkat. Sokan általában azért óvakodnak attól, hogy megkóstolják ezt a remek ételt, mert elterjedt tévhitnek számít, hogy nyers hallal készül. Valóban létezik ilyen japán étel is, azonban az nem más, mint a szasimi. A gazdagabb változata a Big Maki. Ebben aztán helyet kap mindenféle földi jó, hiszen ez egy egész algatekercs felhasználásával készül, amiben sok minden elfér.

Aki szemfüles, az rengeteg ínyencfalatot próbálhat ki a sushi akciók alkalmával. Azért is érdemes ezt megtenni, mert bár az alapanyagok mindenhol ugyanazok, mégis vannak különbségek. Minden étterem igyekszik belevinni valami sajátosságot, ami csak arra a sushira jellemző. Aki otthon szeretné elkészíteni az egyszerűbb változatot, az próbálkozhat a Nigirizusi gombócokkal. Ezt a fajtát kézzel formálják és a hal a tetejére kerül, ami általában tonhal vagy lazac szokott lenni. Mellé wasabit ajánlott fogyasztani. A sushi akciók folyamatosan nyomon követhetőek a sushi.hu weboldalon.