Színes, textil horgolt könyvjelző

horgolt könyvjelző

A gyermekek kézügyessége az apró mozgásokkal fejlődik. Némelyik iskolában ma is van kézimunka óra, ahol a horgolt könyvjelző megszületik. A hobbiboltok választékában is megtalálható ez az örökös darab.

Noha az olvasás manapság nem tartozik a túlzottan népszerű tevékenységek közé, de aki mégis forgatja a könyveket, annak praktikus ajándék lehet, vagy saját használatra is megvásárolható. Nagyon sok színben elérhető ez az aprólékos kidolgozással elkészített darab.

A vásárlók általában több darabot rendelnek egyszerre, hogy a horgolt könyvjelző mindig kéznél legyen. Ugyanis hajlamos elkallódni, kicsúszni a könyvből, elbújni a táska aljára. A kézzel készült horgolt könyvjelző kedvcsináló is lehet, hogy magunk is kipróbáljuk a kézügyességünket.

Nagyon sokan kötnek vagy horgolnak kedvtelésből, mert egyszerűen megnyugtatja őket. A fonalat egyszerű magunkkal vinni, a tűvel együtt, mert egy kis zacskóban elfér. Utazás közben is kiváló időtöltés. A gyermekek esetében pedig kiválóan fejleszti a motorikus mozgást, ami az agy fejlődésében is fontos szerepet játszik.