Több jelátvitelre használható az RCA csatlakozó

hangszóró csatlakozó

Számtalan típusú csatlakozó közül lehet válogatni, amikor valaki a hangszórójához keresi az ideális darabot. Aki olcsón szeretné megúszni a beszerzést, illetve fontosnak tartja a magas nívót is, mindenképp el kell látogasson a kacsa-audio.hu online boltba, ahol a hangszóró csatlakozó produktumot rengetegen vették már meg.

Melyik modell váltja be a hozzá fűzött reményeket? Sokak szerint remek választás az aranyazott KáCsa BP-026G. Ez flexibilis berilium rézből épül fel és csavarozható házzal is rendelkezik. A hangszóró csatlakozó a formája és rugalmassága miatt, egyaránt alkalmas banándugónak és banán aljzatnak is.

Ennél a vezeték forrasztható, de aki nem akar ezzel bajlódni, az dönthet a csavaros rögzítés mellett is. Sokaknak például nem okozott csalódást a BP-026S hangszóró csatlakozó sem. Ez már egy ezüstözött produktum, amelyik szintén csavarozható házzal bír, illetve a felépítését tekintve itt is megfigyelhető a flexibilis berilium réz, mint alapanyag.

A kellék 5 mm2-es kábel fogadására alkalmas. Akiknek ezek nem jönnek be, nem kell aggódjon, hiszen a boltban megvehető a BP-214GT hangszóró csatlakozó is. Ez egy aranyozott dupla fém banándugó, ami egymástól átlátszó műanyag távtartóval 19 mm távolságra van elválasztva.

Az oldalán legfeljebb 4 mm2-es kábellel, a végén pedig második banándugó fogadására alkalmas furattal bír. A shopban a rengeteg szituációban nélkülözhetetlen RCA csatlakozó is megvehető. Ez egy gyengeáramú elektromos csatlakozó fajta, amit szinte mindig videó- és hang jelátvitelre alkalmaznak.

A felépítését tekintve ki kell emelni, hogy a melegpont körül szigetelő anyaggal elválasztva körbeveszi az árnyékolást. Az RCA csatlakozó gyártásakor a szigetelő anyag a legtöbb esetben egy speciális PVC. Egy-két évtizeddel ezelőtt még előszeretettel alkalmaztak kerámiát, azonban rájöttek, hogy a műanyag sokkal jobb választás.

Annyit még tudni kell, hogy az RCA csatlakozó külső gyűrűi precízen megtartják a papa és a mama csatlakozókon lévőket. Az RCA csatlakozó jó tulajdonsága, hogy ezt alapból többféle jelátvitelre lehet használni, mint ahogy azt a tervezők eredetileg kigondolták.