Utólag is beépíthető szellőzőrács

szellőzőrács

A modern kor egyik következménye, hogy az emberek egyre több időt töltenek el zárt terekben. Bár, ez kényelmet hozott magával, de azért hordozhat bizonyos kellemetlenségeket, amikre érdemes felkészülni és lehetőleg megelőzni. Ahol nem mozog a levegő, ott könnyen felhalmozódnak az egészségre káros gázok, valamint gombák, baktériumok telepedhetnek meg.

A nedvesség kicsapódásának esélye is megnő. Éppen ezért, érdemes minél több helyen alkalmazni a bútorokba és ajtólapokba utólagosan bemarható szellőzőrács termékeket. Ezek kimondottan úgy lettek kialakítva, hogy a funkciójuk ellátása mellett, lehetőleg dizájnosan fessenek, így a későbbi beszerelés ellenére is úgy mutatnak, mintha gyáriak lennének.

A többféle méretű és eltérő alakú szellőzőrács típusok készülhetnek fémből, többnyire alumíniumból, valamint műanyagból. A beszerelésük nem bonyolult, de azért kelleni fog hozzá néhány precíz szerszám. Komódokban, cipőtárolókban, konyhai szekrényekben, fürdőszoba ajtókon szinte kötelezőnek mondható a használatuk. A szellőzőrács padlófűtés esetén még nagyobb hasznot tehet, ezért ne feledkezzen meg róla!