Hogyan tisztítsuk a teflon edényeket?

Teflon edények

Azok, akik rendszeresen főznek, előbb vagy utóbb makacs szennyeződésekkel néznek szemben. Attól függetlenül, hogy a konyhában teflon edények vagy hagyományos lábasok találhatóak-e, megtörténhet a baj.

Szerencsére ismerünk néhány praktikát, amelyek rozsdamentes edényeken alkalmazhatóak, hogy még könnyebb legyen az olaj és a zsír eltüntetése. Ezeknek az edényeknek a tisztítása nem könnyű, mivel figyelnünk kell arra, hogy semmiképpen ne sértsük a bevonatot.

Egy jó tipp lehet hígítatlan desztillált ecetet tartani otthon, amibe ha ruhát mártunk és azzal tisztítjuk meg a felületet, akkor sokkal könnyebben végzünk. Amennyiben ennél is makacsabb foltokat kell eltávolítani, használjunk szódabikarbónát, amit akár fel is forralhatunk és a teflon edényekről biztosan el fog tűnni ez a makacs szennyeződés.

Legutolsó lehetőségként ecetet is forralhatunk benne. Kimondatlan szabály, hogy soha ne próbáljuk késsel felfeszegetni a lerakódott darabokat és érdes felületű szivaccsal se essünk neki. Ha ezeket betartjuk, a teflon edények épek maradnak.